Historien om Ia

Ia Torgersen startet selskapet med samme navn i 1983. Hun var ung, uredd og kreativ. 30 år senere er hun et ikon i skandinavisk design.

Ia til bords i senglehusetByjenta fra Oslo har helt siden 70-tallet jobbet med tekstildesign i stort format. Men først da hun og ektemannen flyttet til landlige strøk i Løten i 1983, startet oppbyggingen av designstudio, verksted, showroom, lager og systue. Nå jobber hun med sitt «landslag i tekstil» i en ombygget og modernisert låve på gården Ingstad. Oppdragene er mange og varierte.

Små og store prosjekter får alle nøye oppfølging. Ia brenner for at Norge skal ta vare på sine gode designere. Hun tar aktivt del i utviklingen av samarbeid mellom etablerte og nye designere.  Et bevis på dette er hennes deltagelse under Designers Saturday på Kunsthøyskolen i Oslo i 2013, som ble et nytt og spennende kulturprosjekt.

Landet trenger de kreative og de gode idéene, sier hun.

Hjemme i sitt vakre gårdstun henter Ia mye av sin inspirasjon. Her inviterer hun kunder og samarbeidspartnere til utstilling av kolleksjonen i det tidligere fjøset, og spiser gårdslunsj i ”Sneglehuset”, tegnet og bygget av ektemannen Jon Torgersen.

Oslo-kontoret ligger sentralt til i Parkveien med Slottet som nærmeste nabo. Kontoret har showrom, og er et sted for inspirasjon, rådgivning, eller bare en faglig samtale over en kopp kaffe.

Ia har i flere år hatt sitt vestlandskontor i den gamle kaupangen Lærdal. Vinteren 2013 blir Regionskontor Vest flyttet til Bergen.

 

Bilde: Gårdstunet til HovedkontoretIngstad med skulptur av siviløkonomen